Weetjes

Hond kopen? Preconsult!

Alle media staan er regelmatig vol mee: rashonden deugen niet, stamboom is geen garantie, fokkers maken er een potje van, overheid (NVWA) handhaaft niet, Raad van Beheer doet niets…..

Misschien hebben deze journalisten een punt maar…. er zijn honderdduizenden WEL gezonde (ras)honden in Nederland.

Waar gaat het fout? Koopt een consument een auto of een koelkast dan wordt alles tot in detail vergeleken en bekeken. Denkt men over een hond dan valt men bij de eerste aanblik als een blok voor het schattige diertje.

Dat is de reden dat Sterkliniek Dierenartsen u graag het preconsult bieden! Praat eens met ons over de gezonde hondenrassen, wat is het voordeel van een kruising en welke kruising moet u dan hebben? Welk ras past het beste bij uw omstandigheden? Wat zijn de te verwachten kosten en hoe hiermee om te gaan? Wij weten waar de gezondheidsproblemen zitten en geven u graag advies.

Voorkomen is beter dan genezen, vraag het ons tijdens een gratis preconsult!

 

Stichting Oopoeh

Stichting OOPOEH stimuleert ouderen zich in te zetten als maatje, als OOPOEH, voor huisdieren in de buurt. OOPOEH wil hiermee drie vliegen in één klap slaan: ouderen helpen aan meer gezelschap en beweging, baasjes helpen aan een betrouwbare oppas en huisdieren helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben.

Voor meer  informatie zie www.oopoeh.nl

 

 

 

Dierenartsencentrum West ook op facebook.

Vind ons leuk en volg de gebeurtenissen in onze praktijk.

 

 

 

 

Gevonden of verloren dier?

Bent u uw huisdier kwijt of heeft u er een gevonden?
Er zijn verschillende manieren om te proberen uw dier terug te vinden:
- Doorgeven aan uw dierenarts. Hier wordt bijgehouden welke dieren er gevonden of verloren zijn.
- Doorgeven aan Amivedi. Dit is een onderdeel van de dierenbescherming dat zorgt voor de documentatie van verloren en gevonden dieren. Tefefoonnummer: 088-0064603 of www.amivedi.nl.
- Eventueel ook door te geven aan de politie (0900-8844) en de gemeente (0117-453317).

 

Puppy avond

Graag willen wij u erop attenderen dat wij puppy-infoavonden organiseren. Op zo'n avond geven we informatie over hoe om te gaan met uw jonge hond. De dierenartsen behandelen onderwerpen als voeding, vaccinaties, beweging, bestrijding van parasieten etc. Het tweede deel van de avond spreekt 1 van de 3 hondenscholen in onze regio; Boerenhol, Sluis of Aardenburg over gedrag en opvoeding van een jonge hond. Wilt u ook zo'n avond meemaken, dan kunt u zich telefonisch, via de mail of aan de balie of via info@dacwest.nl aanmelden. U wordt dan automatisch voor de eerstvolgende avond uitgenodigd. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Heeft of wilt u een jonge hond dan verwelkomen wij u graag op een van deze leerzame bijeenkomsten.
 

Het chippen van uw huisdier

Een chip is een klein buisvormig apparaatje waarin een unieke elektronische code is opgeslagen. De chip wordt met een injectienaald ingebracht. Dit gebeurt op de zelfde manier als bij een vaccinatie. Bij de de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG) worden uw gegevens (naam,adres,telefoonnummer) gekoppeld aan dit specifieke nummer.

Met een microchip is uw huisdier herkenbaar. Namelijk op het moment dat er een dier gevonden wordt waarvan de eigenaar onbekend is, zullen de dierenarts, het asiel, of de dierenambulance (afhankelijk bij wie het dier aangeboden wodt) contoleren of het dier een chip heeft. Dit gebeurt met een chipreader, een afleesapparraat voor chips.

Als uw hond of kat wegloopt en hij is gechipt is de kans veel groter dat u het dier terugziet als het dier gevonden wordt. Het chipsysteem is een internationaal systeem. De NDG is aangesloten bij een Europese databank (www.europetnet.com).
Per 1 april 2013 is het verplicht om pups te laten chippen en registreren!

www.databankgezelschapsdieren.nl

www.europetnet.com

www.rca-databank.nl

-Kwaliteitszorg met liefde voor uw huisdier-